Die Breinchirurg Se Dieet

Author: Dr. Adriaan Liebenberg
Publisher: Random House Struik
ISBN: 0143531360
Size: 77.82 MB
Format: PDF, ePub
View: 2721
Download Read Online

Die Breinchirurg Se Dieet from the Author: Dr. Adriaan Liebenberg. In ’n mark wat oorspoel is met kitsoplossings vir gewigsverlies en idees vir ’n gesonde leefstyl, bring dr. Adriaan Liebenberg, internasionaal gerekende breinchrirurg, ’n maklike, veilige en gesonde alternatief: span jou brein in en skud daardie ekstra ponde permanent af. Nadat hy sy lewe lank vet – en ongelukkig – was, het dr. Liebenberg sy professionele kennis gebruik om uit te werk watter kossoorte sy breinchemie so sou aanpas dat dit sy metabolisme sal versnel en sy houding teenoor kos verander. Dit het gewerk. Hy het 70 kg verloor en handhaaf sy nuwe gewig al vir byna drie jaar lank. Die breinchirurg se dieet vertel dr. Liebenberg se inspirerende verhaal in eenvoudige, reguit taal. Dié gids wys hoe ons ons breinkrag kan gebruik om ons eetgewoontes aan te pas op ’n natuurlike manier. Dit bemagtig mens met kennis oor kossoorte wat jou maer en gesond hou, en sit stap-vir-stap uiteen hoe jy beheer oor jou welstand kan neem sonder om staat te maak op modediëte of eetlusdempers. Dié sakpasboekie verskaf volledige inligting oor die energiewaardes van kossoorte en bevat heerlike maaltydplanne wat help met gewigsverlies sonder lyding en skuldgevoelens.

Psychotherapie

Author: W. Vandereycken
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
ISBN: 9789031375158
Size: 54.18 MB
Format: PDF, ePub, Docs
View: 6046
Download Read Online

Psychotherapie from the Author: W. Vandereycken. Het vakgebied van de psychotherapie is een lappendeken van allerlei therapierichtingen. Voor (aspirant)therapeuten is het dan ook een hele klus om door de bomen het bos nog te zien, laat staan dat het lukt om een keuze te maken tussen de gespecialiseerde therapiescholen.Psychotherapie; Van theorie tot praktijk is een onmisbare wegwijzer in het onoverzichtelijke landschap van de moderne psychotherapie. Op heldere en toegankelijke wijze worden de meest gangbare therapiescholen besproken en voorzien van kanttekeningen.De therapiescholen worden op eenvormige wijze behandeld: - ontstaan en ontwikkeling: historische wortels, invloedrijke vertegenwoordigers en belangrijke evolutielijnen;- theorie: algemene mensvisie en opvatting (verklaring) van problemen (stoornissen);- therapie: praktische werkwijze en bijzondere strategieën of technieken;- beschouwing: een kritische doorlichting (sterke en zwakke punten) van theorie en praktijkDoor deze systematische aanpak krijgt de lezer handvatten om de verschillende therapierichtingen onderling te vergelijken. Het geheel is bovendien voorzien van pittige citaten en kritische noten. Kortom, Psychotherapie in de praktijk is een handig overzichtswerk voor een ieder die zich meer dan oppervlakkig wil oriënteren op het terrein van de psychotherapie.

Extremiteiten

Author: D. L. Egmond
Publisher: Bohn Stafleu van Loghum
ISBN: 9789031361830
Size: 57.19 MB
Format: PDF, ePub, Docs
View: 6297
Download Read Online

Extremiteiten from the Author: D. L. Egmond. Het boek kenmerkt zich door een hoog gehalte aan evidence-based practice, dat in het bijzonder geldt voor de hoofdstukken over de heup- en de schouderregio. Door toepassing van het door de auteurs uitgebreid aan de praktijk getoetste meerdimensionale belasting-belastbaarheidsmodel als basis voor het klinische redeneren, krijgt het boek een voor alle fysiotherapeuten en manueeltherapeuten herkenbare structuur. Deze rode draad vergemakkelijkt het lezen van het algemene gedeelte en het terugbladeren vanuit de speciële hoofdstukken. Door heldere verwijzingen, een uitgebreide index en een verklarende woordenlijst wordt de lezer spelenderwijs langs relevante 'just-in-time' informatie geloodst met betrekking tot de ICF, de ICD, adaptatieprocessen, psychologische-, neurofysiologische- en biomechanische aspecten van de manuele therapie. De bijgevoegde dvd-rom bevat 316 korte filmpjes van diagnostische en therapeutische skills en een aantal voorbeelden van functionele oefeningen. Mede dankzij de combinatie met de dvd vormt het boek een degelijk uitgangspunt voor het valideren van hypothesen, testen en behandelskills. Het is een welkome bijdrage aan de verdere wetenschappelijke onderbouwing van het klinisch redeneren en handelen.